“Ofte har samtalerne med Louise fundet sted ude i National Park Mols Bjerge. Det kan jeg på det kraftigste anbefale til andre, da kombinationen mellem Louises skarpe spørgsmål og naturens kraftfulde skønhed, åbner op for en mere naturlig og autentisk samtale – som gjorde, at jeg langt hurtigere, kom i kontakt med nogle dybereliggende svar, end jeg havde gjort tidligere. Faktisk følte jeg allerede ved første samtale, en dybere kontakt til mig selv, godt hjulpet på vej af Louise, som har været hos mig lige siden. Naturen har altid været mit foretrukne tilflugtssted, når verden føles for overvældende, så jeg var ikke et sekund i tvivl, da Louise spurgte, om jeg havde lyst til at vi mødtes i bjergene til en gående samtale”. 

Sanneli Vestergaard, jobkonsulent

I 2016 begyndte jeg at arbejde med selvudvikling og terapi i naturen. Jeg oplevede, at naturen havde en imponerende effekt på den personlige udvikling.

Naturens fredfyldthed smitter og bringer os til stede over for hinanden på en meget tillidsvækkende og nærværende måde og vi bliver åbne overfor nye indtryk.

At forstå sig selv bedre og arbejde med sin egen udvikling handler meget om, at få skabt en bedre balance mellem sit sind og det man oplever i sin krop.

Naturen er et fantastisk miljø at være i, når man skal skabe forbindelse mellem krop og sind, fordi ens sanser skærpes, når man befinder sig i det miljø mennesket har foretrukket siden stenaldermanden stod op i tidernes morgen.

Gennem samtaler i naturen hjælper jeg dig med, at registrere, forstå og reflektere over dit kropssprog. Det er afgørende i bevarelsen af mentale trivsel og i skabelsen af gode relationer til andre mennesker. Når man er opmærksom på sin krop bliver man skarpere på hvad man får kommunikeret ud til andre menneske. Ligesom man skærper ens evne til at opfange hvad andre mennesker kommunikerer med deres kropssprog til en selv.

Det er slående, hvordan naturens afstressende og beroligende effekt forkorter et stressbehandlingsforløb. Og det er slående hvordan hjernen og kroppen kan opleves mentalt opladet og restitueret efter 1½ times samtale og behandling i naturen.

Der er en naturlig forklaring herpå. Biologisk og evolutionært hører vi mennesker til i naturen og de naturskabte synsindtryk og lyde virker beroligende på os og skaber balance.

Mennesket har grundlæggende to måder at være opmærksom på. Vi har den fokuserede opmærksomhed og den spontane opmærksomhed. Vi har brug for begge systemer for at kunne fungere optimalt. De fleste mennesker lever i dag i bymiljøer, hvor man anvender den fokuserede opmærksomhed. Den er begrænset og det dræner vores mentale energi, når vi konstant skal forholde os til de mange informationer vi får fra andre mennesker, informationer fra ting og sager i de menneskeskabte omgivelser og når vi skal løse konkrete opgaver.

Den fokuserede opmærksomhed skal hvile og lades op, for at vi ikke bliver udbrændte og stressede. Restitution forekommer, når vi stimulerer den spontane opmærksom, som vi anvender, når vi bevæger os i vores naturlige miljø. Så bliver vi afslappede, afstressede og vi får tilført mental energi og overskud.